آخرین اخبار

روزهای پرچالش سینماگر دیروز و مدیر امروز

09:00:11 1400/11/05


به گزارش ایسنا، حدود ۱۲۰ روز از حضور محمد خزاعی بر مسند مدیریت سازمان سینمایی می‌گذرد و او در این مدت بیشتر مهره‌های خود را در بخش‌های مختلف از موسسه‌های وابسته تا شوراها انتخاب و منصوب کرده است. یکی از مهم‌ترین کارهایی که خزاعی در تلاش بود هر چه سریع‌تر اتفاق بیفتد و حتی به نظر می‌رسید گفت‌وگو با رسانه‌ها هم به قطعی شدن آن منوط شده است، احیاء شورای عالی سینما بود؛ شورایی که در سال ۱۳۹۵ بنا به گفته‌ی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی (علی جنتی) منحل شد چرا که راه‌اندازی آن از اساس اشتباه دانسته می‌شد.

احیاء این شورا یکی از رویکردهای خبری روزهای ابتدایی فعالیت خزاعی در سازمان سینمایی بود و وعده داده شد که نخستین جلسه با حضور رییس جمهوری در آذرماه برگزار می‌شود.  آذر تمام شد و اتفاقی نیفتاد. پس از آن مدیر روابط عمومی و مشاور رییس سازمان سینمایی در یک برنامه‌ی تلویزیونی اعلام کرد که «در دی‌ماه براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، شاهد برگزاری اولین جلسه شورای عالی سینما با حضور آیت‌الله رییسی خواهیم بود.» اما دی‌ماه هم تمام شد و هنوز خبری از جلسه نیست.

پیش از ادامه‌ی‌ بحث، باید به این نکته اشاره شود که ابتدا قرار بود گزارش پیش‌رو در  روزهای پایانی آذر ماه منتشر شود تا مروری باشد بر مدیران منصوب شده‌ی سازمان سینمایی و اتفاق‌های مهم سه ماه اول مدیریت جدید، که با اعلام تعویق جلسه‌ی نخست شورای عالی سینما، گزارش ایسنا هم به پایان دی‌ماه موکول شد تا نتیجه‌ی جلسه‌ی احیاء شورای عالی در آن درج شود اما از آنجا که فعلا اتفاقی نیفتاده،  بر مهم‌ترین اتفاق این روزهای سینما یعنی جشنواره فجر و نیز انتصاب‌های رییس سازمان سینمایی مروری خواهیم داشت. 

ماه بهمن فرارسیده و به روزهای پرتکاپوی جشنواره فجر نزدیک می‌شویم که از قضا امسال از چند جنبه با دوره‌ای خاص روبه‌رو هستیم؛ نخست آنکه به چهلمین دوره‌ی جشنواره‌ی فجر رسیده‌ایم و توقع‌ها از دوره‌ای که عدد آن نشانگر کمال و پختگی است، بالاتر از هر زمانی است؛ دوم آنکه هنوز در دوران پاندمی هستیم و اگرچه با واکسیناسیون گسترده، شرایط نسبتا ایمن‌تری در مقایسه با سال قبل پیش‌بینی می‌شود، اما گسترش سویه‌ی اُمیکرون سبب بروز نگرانی‌های زیادی شده که در قالب توصیه‌ و اخطار گوشزد می‌شود، و سوم آنکه این دوره از جشنواره‌ی فیلم فجر اگرچه به دبیری مسعود نقاش‌زاده برگزار می‌شود، اما به نظر می‌رسد بیشتر، جشنواره‌ی "محمد خزاعی" است؛ چهره آرام و خوشنام عرصه رسانه و سینما در دو دهه گذشته که جشنواره‌ی پیش رو، به نوعی متفاوت‌ترین سنگ محک برای مدیریت او در سینما محسوب می‌شود.

البته باید یاداوری کرد که خزاعی پیش‌تر با عناوین مختلف در جشنواره فجر حضور داشته، مثلا سال ۱۳۸۳ در بیست‌وسومین دوره‌ی جشنواره با فیلم «پشت پرده مه» نامزد دریافت بهترین فیلم بود و در دوره‌های دیگر با تهیه‌کنندگی فیلم‌هایی همچون «امپراتور جهنم» و «به وقت شام» در این رویداد حضور داشت.

این تهیه‌کننده سابق و مدیر فعلی سینما، سال ۱۳۹۰ در مقطعی حساس دبیر سی‌امین دوره جشنواره فجر شد. آن زمان به‌جز اینکه هنوز التهاب‌های سیاسی به نحوی ادامه داشت، تنها چند ماه پیش از شروع جشنواره، خانه سینما بسته شد و یک دعوای اساسی در سینما به راه افتاده بود. با وجود همه حاشیه‌ها، چهره‌هایی همچون علی رفیعی و حمید نعمت‌الله عضو هیات انتخاب و داود رشیدی، یدالله صمدی، داود میرباقری، علیرضا رییسیان، مجید انتظامی و احمدرضا معتمدی عضو هیات داوران جشنواره‌ی بین‌المللی سال ۹۰ شدند و خزاعی جشنواره را با شعار «اخلاق - آگاهی - امید» برگزار کرد و برای استقبال از عوامل فیلم‌های حاضر در جشنواره، فضایی به نام «کوچه انقلاب» راه انداخت. دبیر جشنواره در آن سال یک حاشیه مهم سینمایی هم در جشنواره داشت که آن هم فیلم «قلاده‌های طلا» خودش بود. او می‌خواست این فیلم را در بخش مسابقه شرکت دهد ولی وقتی دبیری را پذیرفت، برای جلوگیری از هرگونه شائبه، آن را از داوری در تمام بخش‌ها خارج کرد. «قلاده‌های طلا» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی در هشتمین روز جشنواره فجر، حوالی ساعت یک بامداد در برج میلاد و در فضایی خاص نمایش داده شد تا «ملتهب‌ترین شب زندگی خزاعی تا آن تاریخ سپری شود.»  

روزهای پرچالش سینماگر دیروز و مدیر امروز
نشست خبری سی‌امین جشنواره فجر


تله سینما

ایسنا

عناوین تصادفی